Tervetuloa yrityskaupoille! Tutustu Basic, Standard ja Premium -myyntipaketteihin ja ota yhteyttä!

MYYTY Erityisesti käytettyjen ICT-laitteiden vähittäis- ja tukkumyyntiin ja maahantuontiin keskittynyt yritys Liisan Grilli Ay

Liisan Grilli Ay:n liiketoiminta myytiin yksityishenkilölle.

Tmi Runar Andersson

Tmi Runar Anderssonin liiketoiminta myytiin Kiinteistökartio Oy:lle vuonna 2020.

Satamakapteeni Oy

Satamakapteeni jatkaa osaavissa käsissä

Korpilahdella sijaitsevan kahvila-ravintolan yrityskauppa on erinomainen esimerkki menestyvän liiketoiminnan sujuvasta siirtämisestä uusille vetäjille yrityksen jatkuvuuden turvaamiseksi.


Kuvateksti: Korpilahdella sijaitseva Satamakapteeni Oy toimii suosittuna vierasvenesatamana ja kahvila-ravintolana. Toukokuun lopulla solmitun yrityskaupan myötä Satamakapteenin vetovastuu siirtyi yrittäjäpariskunnalta toiselle. Kuvassa vasemmalla Janne ja Nina Isotalo sekä oikealla Erja ja Aarno Rosala.

Toukokuun lopulla onnistuneesti toteutetun yrityskaupan myötä Janne ja Nina Isotalo jatkavat Erja ja Aarno Rosalan ansiokasta työtä Satamakapteeni Oy:n uusina yrittäjinä. Erja Rosala näkee 2000-luvun alusta asti toimineen yrityksensä lähitulevaisuuden hyvin valoisana.
– On hienoa, että löysimme yritystoiminnallemme parhaat mahdolliset jatkajat. Innokkaalla yrittäjäpariskunnalla on juuri sitä osaamista, jota tässä työssä vaaditaan. Isotalot ovat ravintola-alan ammattilaisia ja heillä on kokemusta myös yrittäjyydestä. Intohimoisina veneilyharrastajina heillä on paloa kehittää vetovoimaisen Satamakapteenin liiketoimintaa entisestään, Erja Rosala toteaa.
Satamakapteeni on vuosien saatossa tullut erittäin suosituksi vierasvenesatamaksi, jonka monipuolinen palvelutarjonta ravintolapalveluineen on saanut kiitosta asiakkailtaan. Vuonna 2006 veneilijät valitsivat Satamakapteenin Suomen parhaaksi satamaksi. Viime aikoina korpilahtelaisyrityksen palveluita on hyödyntänyt vuosittain noin 160 000 ihmistä.

Nopeassa tahdissa arvonmäärityksestä yrityskauppaan

Vuodesta 2000 yrittäjinä toimineet Erja ja Aarno Rosala kertovat pohtineensa yrityksensä myyntiä jo pari vuotta sitten. Yrittäjäpariskunnan päämääränä oli löytää Satamakapteenille hyvissä ajoin osaavat jatkajat, jotta he voivat hyvillä mielin valmistautua tuleviin eläkevuosiin.
– Pyörät lähtivät liikkeelle vinhasti, kun tapasimme Advance Teamin yritysvälittäjän ensimmäisen kerran viime syksynä. Pekka Kiukkoselta saimme arvokkaita neuvoja, miten kauppaa lähdetään viemään eteenpäin. Aluksi hän laati yrityksestämme sadonkorjuuennusteen, Erja Rosala muistelee.
Yrityksestä laaditun julkisen myynti-ilmoituksen jälkeen kiinnostuneita ostajaehdokkaita ilmaantui kymmenittäin.
– Kun tuleville ostajille ilmeni, että Satamakapteeni on myynnissä, he ottivat heti yhteyttä. On hienoa, että pääsimme Isotalojen kanssa lopulta sopimukseen. Näin ollen Satamakapteeni voi jatkaa uuden yrittäjäpariskunnan osaavissa käsissä, Erja Rosala mainitsee.
Ripeästi edenneessä yrityskaupassa Pekka Kiukkosen rooli oli Rosalan mukaan hyvin merkittävä.
– Pekka Kiukkonen on yrityskauppojen asiantuntija, jonka osaamiseen saatoimme luottaa alusta loppuun asti. Yhteistyömme toimi mallikkaasti. Häneen saatoimme ottaa yhteyttä aina, kun tarvetta ilmeni, ja vastaukset saimme nopeasti mieltä askarruttaneisiin kysymyksiimme.
Myyntineuvottelut ostajaehdokkaiden kanssa Rosalat hoitivat pääsääntöisesti itse.
– Yrityskauppaan liittyvät sopimuspaperit Kiukkonen hoiti kuntoon meidän puolestamme, Erja Rosala kertoo.

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Ylöjärven autovaraosa Oy

Ylöjärven Autovaraosa Oy siirtyi helmikuussa 2019 toteutuneessa osakekaupassa Petri Heikkisen omistukseen. Hyvää tulosta tehneen yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 1,4 miljoonaa euroa. Perinteikästä varaosaliikettä yli 30 vuoden ajan luotsannut Markku Alho luottaa varaosamyynnin tulevaisuuteen uuden omistajan alaisuudessa.

Ylöjärven Autovaraosa Oy:n myynyt Markku Alho on tehnyt pitkän uran yrityksessä, ja siirtyy nyt mielellään eläkkeelle. Elämäntyön eteenpäin myyminen oli iso päätös, johon haluttiin mukaan asiantuntijan apua. Advance Teamin Tampereen-toimiston yritysvälittäjä Raimo Tihveräinen auttoi Alhoa sopivan ostajan etsinnässä. Kokonaisuudessaan ensimmäisestä suunnittelupalaverista yrityksen myyntiin kului aikaa noin neljä kuukautta.

– Yrityksen myynti lähti liikkeelle ikääntymisen perusteella. Tavoitteeni on jäädä kokonaan eläkkeelle noin kuukauden kuluttua. Myyntipäätöksen tehtyäni etsin netistä sopivaa yhteistyötahoa, ja löysin Advance Teamin ja Raimon tiedot. Hän hoiti hienosti kaikki paperiasiat ja neuvottelut, eikä minua tarvittu neuvotteluissa juuri lainkaan.

Alho kehuu Advance Teamin palveluja kokonaisvaltaiseksi paketiksi, jossa yritysvälittäjä hoiti sujuvasti käytännön järjestelyt ja ostajaehdokkaiden etsimisen.

– Useiden vaihtoehtojen joukosta ostajaksi valikoitui lopulta se taho, joka sai rahoitukset kuntoon ja oli toiminut alalla ennenkin. Petri Heikkinen on nuori ja aktiivinen, ja hän kehittää varmasti liiketoimintaa eteenpäin tulevaisuudessa, Alho kiittelee.

Ylöjärven Autovaraosa kuuluu suomalaiseen Fixus-ketjuun, jonka valikoima kattaa autojen varaosat, lisävarusteet, kemikaalit, työkalut ja huoltokorjaamopalvelut. Fixus-ketjussa on yhteensä 170 varaosakauppiasta ja 220 huoltokorjaamoyrittäjää ympäri Suomen. Toiminta jatkuu osana Fixus-ketjua myös uuden omistajan alaisuudessa.

Yritystoimintaa ympäristöasiat edellä

Ylöjärven Autovaraosa Oy oli ostaja Petri Heikkiselle houkutteleva kohde, sillä pitkä ja menestyksekäs yritystoiminta on vakauttanut asiakaskunnan ja luonut hyvän maineen. Myös yrityksen laajat toimitilat, iso varasto ja erittäin laaja tuotevalikoima tekivät siitä kiinnostavan ostokohteen. Heikkinen lähti rohkeasti yrittäjäksi oman työtilanteensa hiipuessa viime vuoden marraskuussa.

– Olen pyörinyt pitkään auto- ja konealalla, ja olosuhteiden muuttuessa päätin selvittää, olisiko mahdollista alkaa yrittäjäksi. Kävin yrittäjäkoulutuksen ja sain kaupungin maksuttomista neuvontapalveluista paljon apua ja kommentteja muilta yrittäjiltä. Sitten aloin etsiä kiinnostavaa yritystoimintaa ostettavaksi, ja löysin Ylöjärven Autovaraosa Oy:n.

Uudella yrittäjällä on vahvat visiot toiminnan kehittämiseksi tulevaisuudessa. Ensin nykyinen liiketoiminta sovitetaan uuden omistajan tyylin mukaiseksi, ja sitten vuorossa ovat uudet aluevaltaukset. Yrittäjän arjessa yöunista tingitään, jos työ sitä vaatii.

– Aloitin työni yrityksessä helmikuun lopulla, ja olen tehnyt kaikkea hallinnosta ja hankinnasta myyntityöhön. Kaikessa olen mukana ja melkein yötä päivää. Tällaista se alussa on, että saa homman pakettiin. Tulevaisuuden haaveissa on laajentaa varaosamyyntiä muuhunkin ajoneuvokalustoon, Heikkinen visioi.

Ympäristökysymykset korostuvat nykyään liike-elämän kaikilla osa-alueilla. Autoalalla päästökysymykset ja niiden sääntely ovat erityisen tärkeitä. Autotarvikkeiden maahantuojat huomioivat tämän esimerkiksi tarjoamalla jälleenmyyjille lisäkoulutusta ja tekemällä jatkuvaa tuotekehitystä ympäristöystävällisempien tuotteiden ja ratkaisujen luomiseksi.

– Yrittäjän täytyy pysyä ajan hermolla päästöasioiden kanssa. Onneksi voin tukeutua maahantuojan apuun, ja hyvältä maahantuojalta turvaa saakin näissä ja muissa pulma-asioissa.

Teksti:
Hanna Piiparinen
Ampersand Design Oy

Ecoteco Oy

Ecotecon liiketoiminta siirtyi Patrik Fellmanin omistamalle AddBrainCapille. Ostaja aikoo satsata Ecotecon brändin vahvistamiseen ja verkkokaupan kehittämiseen.

Liiketoimintakauppa vie Ecotecon brändiä eteenpäin

Ecotecon kompostoivat puuceet tunnetaan kotimaisesta laadustaan ja ainutlaatuisesta muotoilustaan. Helmikuussa 2020 Ecotecon liiketoiminta siirtyi Patrik Fellmanin omistamalle AddBrainCapille. Ostaja aikoo satsata Ecotecon brändin vahvistamiseen ja verkkokaupan kehittämiseen.
Anders Ingströmin yhtiö AIT Nordic on kymmenen vuoden ajan valmistuttanut ja myynyt kotimaista Ecotecon kompostoivaa puuceeta. Rakennukset ja pytyt valmistetaan ja varastoidaan alihankintana Etelä-Pohjanmaalla, josta niitä viedään kotimaan lisäksi Ruotsiin.

Kun omasta perhepiiristä ei löytynyt jatkajaa Ecotecon liiketoiminnalle, Ingström kääntyi Advance Teamin puoleen. Yritysvälittäjä Mikko Mellanen Turun yksiköstä alkoi hoitaa liiketoimintakaupan järjestelyä ja potentiaalisten ostajaehdokkaiden kartoitusta.

Useiden kymmenien yhteydenottojen joukosta valittiin kiinnostavimmat ehdokkaat jatkokeskusteluihin. Neuvottelujen jälkeen ostajaksi valikoitui Patrik Fellmanin yritys AddBrainCap. Myyntiprosessi eteni sujuvasti ja kesti kokonaisuudessaan noin kolme kuukautta. Ingström kehuu Fellmania oikeaksi ihmiseksi jatkamaan menestynyttä liiketoimintaa:

-Prosessin aikana tuli selväksi, että ajattelemme ostajan kanssa monista asioista samalla tavalla. Loppusuoralla oli kuusi ostajaehdokasta, mutta Patrik erottui joukosta. Hän osoitti palavaa intoa liiketoiminnan kehittämiseen, ja se on liiketoiminnan tulevaisuuden kannalta keskeinen asia, Ingström summaa.

Kuvassa vas. Patrik Fellman, Anders Ingström sekä Mikko Mellanen

Vienti ja verkkokauppa vahvistuvat

Ympäristötietoisuus ja kestävän kehityksen arvostus ovat liikemaailman tämän hetken megatrendejä. Siksi myös Ecotecon liiketoiminnalle voi ennustaa vahvoja kasvun vuosia. Kotimaisuus ja ekologisuus ovat arvoja, joita Fellman yrittäjänä arvostaa:

-En voisi ostaa liiketoimintaa, joka sotisi omaa arvomaailmaani vastaan. En varsinaisesti etsinyt ekologisten arvojen liiketoimintaa, mutta Ecotecon kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys olivat ehdottomasti hyviä bonuksia muutenkin kiinnostavan brändin lisäksi.


Arvomaailman lisäksi Ecotecon muotoilu teki Fellmaniin vaikutuksen. Kompostoivan yksikön ainutlaatuisesta muotoilusta vastaa turkulaisyritys ED-design, joka tunnetaan esimerkiksi Nokian matkapuhelinten muotoilusta.
-Moderni ja kilpailijoista erottuva muotoilu teki minuun vaikutuksen. Lisäksi minua viehätti se, että Ecoteco on perinteinen tuote, jonka myyntiin Anders on luonut modernin kauppatavan. Lähes kaikki tuotteet myydään netin kautta.

Kuivakäymälöiden vilkkain myyntikausi alkaa pääsiäisestä ja jatkuu kesäkuun lopulle. Markkinoinnin tehostamisen lisäksi Fellmanin työlistalla on seuraavaksi Ecotecon oman verkkokaupan jatkokehitys. Tuotteita on myyty tähän asti oman verkkokaupan lisäksi 15 jälleenmyyjän verkkokaupoissa. Tulevaisuudessa Ecotecon tuotevalikoima laajenee mahdollisesti myös muihin vapaa-ajan asumiseen liittyviin ekologisiin tarvikkeisiin, kuten aurinkopaneeleihin. Fellman aikoo myös entisestään vahvistaa Ruotsin vientiä:

-Jokainen yrittäjä jättää liiketoimintaan oman kädenjälkensä. Ostajana mietin, miten oma osaamiseni voi parhaiten viedä liiketoimintaa eteenpäin. Vahvuuksiani ovat brändäys ja markkinointi, joten vahvistan niiden avulla Ecotecon tunnettuutta tulevaisuudessa, Fellman kertoo.

Teksti:
Hanna Piiparinen
Ampersand Design Oy

Alumiini- ja lasirakentamiseen erikoistunut yritys Kasvuun panostava yritys hakee muotilla tehtävien tuotteiden valmistajaa Pirkanmaalta Toiminnnassa oleva soranottoalue Tampereen lähistöltä valtatien varrelta
Jätä soittopyyntö

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!