Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Kuljetusalan menestynyt ammattilainen Thermo-Tek Oy

Lahden talousalueella toimiva Thermo-Tek Oy myytiin maaliskuun lopulla uudelle omistajalle Maketrans Holding Oy:lle.  

Vuonna 1996 perustettu Thermo-Tek Oy on ajoneuvojen kylmäkoneiden, ilmastointi- ja lämmityslaitteiden huoltoon, korjaukseen, myyntiin ja asennukseen erikoistunut yritys. 

Thermo-Tekin omistaja Matti Lavikka teki päätöksen yrityksen myynnistä ja otti yhteyttä Advance Teamin yritysvälittäjään Terhi Ruuskaan. Arvonmäärityksen jälkeen startattiin myyntiprosessi. Oikean ostajan löydyttyä kauppa eteni sujuvasti maaliin.  

Yhtenä vaihtoehtona olisi ollut, että yritystoiminta siirretään eri talousalueelle, mutta Matti Lavikka toivoi, että ostaja löytyisi läheltä, jotta yritys voisi jatkossakin palvella paikallisia pitkäaikaisia asiakkaitaan.   

-Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja etenkin yritysvälittäjä Terhi Ruuskan asiantuntevaan palveluun, Matti Lavikka kehuu.  

Myös toimintaa jatkava Markku Kuusinen on tyytyväinen siihen, miten jouheasti yrityskauppa eteni ja saatiin lopulta varsin nopealla aikataululla maaliin.

-Terhi Ruuska teki rahoittajalle mallin kaupan toteutuksesta, jonka perusteella rahoittajat pystyivät tekemään rahoituspäätökset. Tämä nopeutti prosessia merkittävästi.  

Thermo-Tek jatkaa toimintaansa yrityskaupan jälkeen Nastolassa samoissa toimitiloissa kuin ennenkin.  

-On aina antoisaa olla mukana yrityskaupassa, jossa myyjällä ja ostajalla on täysi luottamus toisiinsa, ja he toimivat hienosti yhteistyössä kaupan jälkeen, jotta siirtymä on mahdollisimman helppo asiakkaille ja kaikille sidosryhmille, toteaa Terhi Ruuska. 

-Tällaisessa kaupassa kaikki voittavat.

www.yritysovi.fi

www.advanceteam.fi

Merkittävän kokoinen kuljetusalan toimija Westivo Oy

Westivo Oy:lle toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Kuljetusliike Seto Oy

Kuljetusliike Seto Oy:lle toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Autokorjaamo T ja P Lahti Ay

Autokorjaamo T ja P Lahti Ky:lle toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Kuljetusliike Pauli Helenius Oy

Kuljetusliike Pauli Helenius Oy:n osakekanta myytiin yksityishenkilöille vuonna 2007.

Kuljetusliike Esko Lehtinen Oy

Kuljetusliike Esko Lehtinen Oy:n liiketoiminta myytiin Kuljetuskivi Helokivi Oy:lle ja KJ Helo Oy:lle vuonna 2010.

Puskan auto Oy

Järvenpääläinen täyden palvelun autokorjaamo Puskan Auto toteutti yritysjärjestelyjä Advance Teamin kanssa vuonna 2018.

Kuljetus Lintukangas Oy

Kuljetus Lintukangas Oy:ssä MBO-järjestely

Perinteikäs Kuljetus Lintukangas Oy myi liiketoimintansa. Liiketoiminnan ostajana oli Janne Söderholmin yhtiö, joka ennestään toimi toimialalla varastointipalvelujen parissa. Janne on myös Kuljetus Lintukankaan pitkäaikainen avaintyöntekijä. Yritysjärjestelyssä myyjäyhtiö ja sen omistaja Teppo Lintukangas tuli uuden yhtiön osakkaaksi ja Teppo Lintukangas ostajan hallituksen puheenjohtajaksi.

Järjestely oli siten hyvin puhdas liikkeenjohdon liiketoimintaosto, jossa toteutuu tällaisille järjestelyille tyypilliset ominaisuudet. Liiketoiminnan jatkaminen tapahtuu asiakaspintaan nähden hyvin pienin muutoksin. Ostajataho tuntee hyvin liiketoiminnan ja siihen liittyvät riskit, joten onnistumismahdollisuudet ovat hyvät. Järjestelyllä voidaan tehdä omistajanvaihdos pitkäjänteisesti mutta vastuu ja toimintojen kehittäminen jää kuitenkin keskeisesti uuden omistajatahon ideoiden, osaamisen ja kehittämisen varaan. Järjestelyssä sekä myyjä- että ostajataho sitoutuvat sekä henkisesti että merkittävin taloudellisin intressein järjestelyn onnistumiseen.
Mikko Ruotsalainen, joka toimi järjestelyn ”kätilönä” kertoi, että järjestely toteutettiin erittäin hyvässä hengessä. Siinä näkyi hyvin kaupan osapuolten vahva luottamus toisiinsa. Järjestely oli ehdoiltaan ja syntyneeltä taserakenteeltaan terve ja siten rahoituksen saanti järjestelyyn sen tueksi tarjottujen hyvien suunnitelmien kanssa oli suhteellisen helppoa. Myyjätaho sitoutui järjestelyyn myös merkittävällä panoksella, joka mahdollistaa aikanaan järkevässä tasossa olevan korvauksen järjestelyn onnistuessa. Malli sopisi hyvin monille muille yrittäjille /yritykselle, jotka suunnittelevat sukupolvenvaihdosta pienellä aikaviiveellä ja joiden avainhenkilöistä voisi löytyä osaavia ja yrittäjähenkisiä työntöntekijöitä ”viestikapulan vastaanottajiksi”.

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.