Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Coruu

Kansainvälinen Coruu brändi vaihtaa omistajaa

Maarit Fellmanin ja Sari Jokisen lähes seitsemän vuotta sitten perustaman Coruun uusi omistaja on Johanna Saarinen. Coruu on brändi, jonka tuotteita on myyty maailmanlaajuisesti yli 30 eri maahan.

Coruu korvakorut, kaulakorut ja rannekorut on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Maailman kevyimmät silikonikorut, puukorut ja Muumi-korut ovat muotoilijoiden suunnittelemia designtuotteita. Jokaisella korulla on oma tarina, jonka suunnittelija luo korun synnytysprosessin mukana.

Kansainvälinen Coruu brändi vaihtaa omistajaa

Kuvassa vasemmalta: Maari Fellman (myyjä) , Johanna Saarinen (ostaja), Mikko Mellanen (yritysvälittäjä) ja Sari Jokinen (myyjä)

Kemiat kohtasivat heti alussa

Maarit ja Sari päätyivät myymään Coruun liiketoiminnan, koska heidän muu yritystoimintansa, Intoo Koulutus ja Intoo Mainostoimisto, on kasvanut voimakkaasti parin viime vuoden aikana.

-Aika ei yksinkertaisesti enää riitä kaikkeen ja Coruu brändissä on paljon hyödyntämätöntä kasvupotentiaalia, toteaa Maarit Fellman.

-Johanna on oikea ihminen viemään Coruu-brändiä eteenpäin, joten ilomielin siirrämme luomamme Coruun hänen käsiinsä.

Johanna oli jo kaksi vuotta etsinyt potentiaalista yritystä, jossa pystyisi käyttämään hyväksi omia mainonnan, viestinnän ja myynnin taitojaan.

-Coruu on täydellinen minulle! Olen seurannut Maaritin ja Sarin yritystarinaa alusta asti. Coruun tuotteetkin ovat olleet käytössäni vuosia, kertoo Johanna.

-Kansainvälinen myynti on minulle uutta ja nyt pääsen myös perehtymään astetta syvemmälle verkkokaupan saloihin, hehkuttaa Johanna.

Verkkokaupan asiakkaat tulevat edelleen nauttimaan edullisista designkoruista ja asusteista.

-Jälleenmyyjäverkostoon ja kansainväliseen myyntiin laitetaan nyt paukkuja, intoilee Johanna.

Liiketoimintakaupan mahdollisti Advance Teamin yritysvälittäjä Mikko Mellanen.

Suomalaisilta naisilta kaikille naisille

Coruu on suomalaisten naisten perustama yritys. Korut syntyvät luonnon aiheista ja graafisista muodoista, korusuunnittelijoiden muotoilemana. Coruu korut valmistuvat monen naisen yhteistyönä ja lopullinen tuote kulkee useiden käsien kautta, tarjoten työtä monille eri ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville naisille. Jokainen koru valmistetaan ja pakataan Suomessa käsityönä.

Silikonikorumallisto käsittää satoja erilaisia koruja ja koruyhdistelmiä. Puukorut tulivat valikoimaan vuonna 2021. Muumi-lisenssi Coruulla on ollut vuodesta 2016.

Coruu koruja löydät www.coruu.fi-verkkokaupan lisäksi yli 30 jälleenmyyjän liikkeestä ympäri Suomen sekä esim. Sokos-tavaratalon ketjuvalikoimasta. Kansainvälisesti jälleenmyyjiä löytyy mm. Ruotsista, Englannista, Espanjasta ja Japanista.

Lisätiedot:
Johanna Saarinen, triplayrittäjä
Cuu Design Oy, Coruu
johanna@loistosaari.fi, 040 510 8515

Lisätiedot yleisesti yrityskauppoihin liittyen:
Mikko Mellanen, yritysvälittäjä
Advance Team Oy, www.advanceteam.fi,
mikko.mellanen@advanceteam.fi, 0400 743 613

Lisää tarinoita yrityskaupoista: www.yritysovi.fi

GolfPoint Finland Oy

GolfPoint Finland Oy myytiin yksityishenkilöille.

Artve Trading Oy

Kallioinen-konserni myi Artve Trading –liiketoimintansa Kimmon varaosa Oy:lle vuoden 2020 lopulla. Kauppa saatiin toteutettua Advance Teamin luoman kaupintavarastomallin avulla.

Perinteikäs Kallioinen-konserni teki viime vuonna strategisen päätöksen painottua toimintansa ydinalueisiin eli kiinteistöomistuksiin sekä nostokonepalveluun ja –vuokraukseen. Siksi konsernin Artve Trading –liiketoiminnalle haettiin uusi kauppias jatkamaan IKH-tuotevalikoiman ja maantiivistimien myyntiä Hyvinkään myymälässä.

Kallioinen-konsernin toimitusjohtaja Jussi Muhonen kuvailee liiketoimintakauppaa pitkäjänteiseksi prosessiksi, jota vaati huolellista suunnittelua. Vaikka Muhosella oli aiempaa kokemusta erilaisista yritysjärjestelyistä, hän suosittelee ottamaan ammattilaisen mukaan kaupan suunnitteluun:

– Kilpailutimme eri yritysvälittäjiä ja valitsimme Advance Teamin, koska saimme heiltä parhaan palvelun suhteessa hintaan. Advance Team teki meille kaikki tarvittavat räätälöinnit ja kaupan mallin suunnittelun. Itse tehden näitä järjestelyjä olisi pitänyt tehdä kokopäiväisesti, mutta nyt saimme avaimet käteen -palvelun.

Advance Teamin yritysvälittäjä Kari Varho oli Muhoselle ennestään tuttu, joten yhteistyö eteni sujuvasti. Varho löysi Artve Trading –liiketoiminnan jatkajaksi mäntsäläläisen Kimmo Alanderin, jolla on pitkä kokemus autojen huollon ja varaosamyynnin yrittäjänä.

-Alanderin löydyttyä kaikki rupesi loksahtamaan nopeasti kohdilleen. Meillä on vahva usko yrittäjään, sillä hänellä on taustalla menestyksekäs ura yrittäjänä. Artve Tradingilla on hyvä markkina-alue ja vakaa asiakaskunta, joten yrittäjä hyppää suoraan liikkuvaan junaan liiketoiminnan kanssa, Muhonen sanoo.

Kuvassa vasemmalla liiketoiminnan ostanut Kimmo Alander, keskellä Kallioinen-konsernin toimitusjohtaja Jussi Muhonen ja oikealla Kallioinen Yhtiöt Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Veijo Kallioinen

Kaupintavarastomalli ratkaisi rahoituksen

Ostaja Kimmo Alander oli jo pitkään etsinyt ostettavaa liiketoimintaa, ja aluksi yrittäjän suunnitelmissa oli ostaa autokorjaamo. Netissä nähty ilmoitus Artve Trading –liiketoiminnan ostomahdollisuudesta kuitenkin muutti suunnitelmat:

– Autokorjaamojen lisäksi myös varaosapuoli houkutteli, joten nähtyäni Artve Tradingin myynti-ilmoituksen, kiinnostuin heti. Toimialan lisäksi kokonaiskonsepti teki vaikutuksen, samoin kuin taustalla oleva ketjun tuki.

Tämän suuruusluokan liiketoimintakaupassa rahoituskuvioissa oli omat haasteensa. Alander kertoo, että rahoitus järjestyi lopulta Advance Teamin suunnittelemalla kaupintavarastomallilla, jossa osa Kallioinen-yhtiöiden varaosavarastosta siirtyy jatkajan käyttöön.

– Koko prosessiin ja rahoitusjärjestelyihin meni yhteensä noin puoli vuotta. Piti olla aikaa myös itse mietiskellä asiaa ja tehdä järjestelyjä. Advance Team oli hyvänä apuna, koska heiltä löytyi aina pulmatilanteissa ehdotus etenemiseen. Tässä oli isot systeemit kyseessä, joten matkan varrella heräsi paljon kysymyksiä.

Alander on pyörittänyt IKH-tuotemyyntiä Hyvinkäällä sijaitsevassa kivijalkakaupassa nyt kuukauden päivät. Ketjun konseptia seurataan mainonnassa ja hinnoittelussa, mutta muuten yrittäjällä on vapaat kädet kehittää toimintaa ja vaikuttaa esimerkiksi tuotevalikoimaan.

– Tarkoitus on seuraavan kolmen vuoden aikana kuolettaa kaupintavarasto niin, että varastot siirtyvät kokonaan minun yritykselleni. Se vaatii aktiivista myyntiä molemmin puolin. Onneksi käytännön järjestelyt ovat nyt jo pitkällä, ja pääsen keskittymään itse asiaan eli tavaran myyntiin.

Teksti:
Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

Lue myös AT-Blogi aiheesta, Kaupintavaraston käyttö yrityskaupan rahoituksessa.

Ammattijalkineet Maahiset Oy

Ammattijalkineet Maahiset Oy:lle toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Järvisen Pyörä ja Urheilu Oy

Järvisen Pyörä ja Urheilu Oy:lle toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Suomen Autokalvo Oy

Riihimäkeläisen Suomen Autokalvo Oy:n osakekanta myytiin Cinque Autovarustelu Oy:lle.

Sysmän Väri ja Tapetti Ay

Sysmän Väri ja Tapetti Ay:n liiketoiminta myytiin uudelle perustetulle yhtiölle vuonna 2007.

Terveyskauppa Tuula Salin Oy

Terveyskauppa Tuula Salin Oy:n liiketoiminta myytiin Terveyskauppa Merja Posa Oy:lle vuonna 2009.

S. Tolonen Oy

Työvaatteiden asiantuntija S. Tolonen myytiin Ilkka Viljanen Oy:lle.

Työkalu-Suomi Oy

Työkalu-Suomen liiketoiminta myytiin perustettavalle yhtiölle vuonna 2012.

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.