Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Maanrakennusurakoinnin moniosaaja Talotekniikan monipuolinen osaaja Teiden kunnossapidon ja kuljetusten ammattilainen Julkisen ja yksityisen sektorin rakentamisen asiantuntija Kannattava maanrakennusalan yritys Pelter Oy

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään yksi uutta suuntaa etsivä yrittäjä ja yksi yrittäjyydestä haaveileva palkkatyöläinen, ja lisätään joukkoon Advance Teamin palvelut? Ainakin lopputuloksena on onnistunut liiketoimintakauppa, jossa kumpikin osapuoli sai toivomiaan haasteita ja uutta virtaa.

Pelter Oy tunnetaan LVI-eristysten asiantuntijana. Raumalla vuonna 2005 perustetun yrityksen päätoiminta-alueena on Pirkanmaa. Kun korona-aika muutti arkea ja eristi ihmiset koteihinsa, Pelterin perustaja ja toimitusjohtaja Jarkko Mikkola alkoi pohtia omaa elämäänsä ja työuraansa:

-Ehkä korona-ajan kotoilut saivat aikaan sen sysäyksen, että aloin miettiä, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Olen nyt puolessa välissä työuraani, ja toisen puolikkaan haluan tehdä jotain ihan muuta kuin tähän asti.

Kun päätös liiketoiminnan myynnistä oli kypsynyt, alkoi Mikkola hakea sopivaa yritysvälittäjää Pirkanmaalta. Sellainen löytyikin Advance Teamilta, ja Raimo Tihveräinen otti Pelter Oy:n myyntiprosessin haltuunsa. Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö oli Mikkolan mukaan oikea ratkaisu:

-Viimeiset viisi vuotta olin varovaisesti miettinyt Pelterin myyntiä ja kehittänyt toimintaa siihen suuntaan, että yritys olisi myyntikunnossa. En kuitenkaan halunnut itse ruveta myymään yritystä. Oli paljon helpompaa, kun ammattilainen hoitaa yhteydenotot ja kyselyt.

Oikean ostajan löydyttyä kauppa eteni nopeasti, mutta sitä edelsi vuoden mittainen valmistelu. Advance Teamin kontaktien avulla yritykselle löytyi sopiva ja motivoitunut ostaja:

-Valitsin Harri Lindströmin ostajaksi, koska hän oli tosissaan ostamassa. Hänen kanssaan päästiin asioissa nopeasti eteenpäin, ja kaikki eteni kivuttomasti. Halusin myös sellaisen kaupan, jossa pääsen itse irtautumaan toiminnasta puolen vuoden kuluttua. Sitten on vuorossa uudet kuviot.

Mikkola suosittelee yritysvälittäjän palveluita kaikille, jotka haluavat hoitaa yrityskaupan sujuvasti. Paperitöistä huolehtimisen ja onnistuneen arvonmäärityksen lisäksi Mikkola kehuu Advance Teamia laajasta kontaktiverkostosta:

-Advance Teamin suurin hyöty oli se, että sain heidän avullaan tarvittavat kontaktit. Itse en olisi löytänyt tarvittavia tahoja myyntiä varten. Heillä oli myös kanavat valmiina myyntiä varten, joten pystyin itse keskittymään päivittäiseen työhön.

Yritysostolla uusille urille

Kuusikymppisenä monen mielessä siintelevät jo leppoisat eläkepäivät, mutta Harri Lindström päättikin ryhtyä vielä yrittäjäksi. LVI-alan johtotehtävissä pitkään toiminut Lindström on työuransa aikana kokenut niin vieraalle työskentelyn kuin aiemman yrittäjyydenkin.

Viimeiset kaksi vuotta Lindström toimi Tampereella LVI-alan yrityksen johtajana. Työ oli mielenkiintoista ja haastavaa, mutta takaraivossa kutkutti ajatus yrittäjäksi paluusta:

– Vaikka olin itsenäisessä tehtävässä, työskentelin kuitenkin jollekin toiselle. Kahden vuoden aikana tulin tulokseen, että ehkä yrittäminen on minun juttuni. Suurin kynnys aloittamiselle oli se, että kaikki pitäisi aloittaa nollasta. Siksi halusin ostaa valmiin yrityksen, joka oli jo vakiintunut asiakaskunta.

Lindström sopi työnantajansa kanssa työsuhteen päättämisestä. Muutos tehtiin tyylikkäästi, joten asiat saatiin päätökseen kaikessa sovussa. Sitten oli aika löytää uudelle yrittäjälle sopiva yritys:

-Näin netissä ilmoituksen myytävästä LVI-erikoisliikkeestä, ja se herätti mielenkiintoni. Tiesin Pelter Oy:n entuudestaan, ja heidän toimintansa on vakaata ja uskottavaa. Salassapitosopimuksen solmimisen jälkeen sain yrityksestä tarkempia tietoja. En käyttänyt omaa yritysvälittäjää, mutta sain Advance Teamilta kaikki ne tiedot, mitä tarvitsin päätöksen tekemiseen.

Lindströmillä oli aiempaa kokemusta yrityskaupoista ja pöytälaatikkoyritys, jonka toimiala vaihdettiin nyt vastaamaan ostettavaa liiketoimintaa. Rahoituksen järjestämisessä oma aktiivisuus auttoi, ja ostoprosessiin kului lopulta vain 1,5 kuukautta.

– Ostajana arvostin sitä, että mukana oli ulkopuolinen yritysvälittäjä. Se toi turvaa, kun kaikki meni virallisia reittejä pitkin. Jos kauppaa tekisi kaksi tietämätöntä osapuolta, jäisi aina epäilys, onko meillä varmasti kaikki tarvittava tieto käytössä.

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

Kannattava teollisuus- ja rakennusalalle erikoispalveluita tarjoava yritys Hollolan Maalaustyöt Oy

Hollolan Maalaustyö Oy:lle toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Lahden Keskusvalmistus Oy

Lahden Keskusvalmistus Oy:lle toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Rakennuttamispalvelu Juha Vanhanen Oy

Rakennuttamispalvelu Juha Vanhanen Oy:lle toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.