Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Liisan Grilli Ay

Liisan Grilli Ay:n liiketoiminta myytiin yksityishenkilölle.

Kahvila Kariranta Oy

Lahden matkustajasatamassa sijaitseva Kahvila Kariranta Oy myytiin yksityishenkilölle.

Oy Tirra-Torvi Ravintolat Ab

Legendaariset lahtelaiset yökerhot myytiin Lahen Ravintolamaailma Oy:lle.

Satamakapteeni Oy

Satamakapteeni jatkaa osaavissa käsissä

Korpilahdella sijaitsevan kahvila-ravintolan yrityskauppa on erinomainen esimerkki menestyvän liiketoiminnan sujuvasta siirtämisestä uusille vetäjille yrityksen jatkuvuuden turvaamiseksi.


Kuvateksti: Korpilahdella sijaitseva Satamakapteeni Oy toimii suosittuna vierasvenesatamana ja kahvila-ravintolana. Toukokuun lopulla solmitun yrityskaupan myötä Satamakapteenin vetovastuu siirtyi yrittäjäpariskunnalta toiselle. Kuvassa vasemmalla Janne ja Nina Isotalo sekä oikealla Erja ja Aarno Rosala.

Toukokuun lopulla onnistuneesti toteutetun yrityskaupan myötä Janne ja Nina Isotalo jatkavat Erja ja Aarno Rosalan ansiokasta työtä Satamakapteeni Oy:n uusina yrittäjinä. Erja Rosala näkee 2000-luvun alusta asti toimineen yrityksensä lähitulevaisuuden hyvin valoisana.
– On hienoa, että löysimme yritystoiminnallemme parhaat mahdolliset jatkajat. Innokkaalla yrittäjäpariskunnalla on juuri sitä osaamista, jota tässä työssä vaaditaan. Isotalot ovat ravintola-alan ammattilaisia ja heillä on kokemusta myös yrittäjyydestä. Intohimoisina veneilyharrastajina heillä on paloa kehittää vetovoimaisen Satamakapteenin liiketoimintaa entisestään, Erja Rosala toteaa.
Satamakapteeni on vuosien saatossa tullut erittäin suosituksi vierasvenesatamaksi, jonka monipuolinen palvelutarjonta ravintolapalveluineen on saanut kiitosta asiakkailtaan. Vuonna 2006 veneilijät valitsivat Satamakapteenin Suomen parhaaksi satamaksi. Viime aikoina korpilahtelaisyrityksen palveluita on hyödyntänyt vuosittain noin 160 000 ihmistä.

Nopeassa tahdissa arvonmäärityksestä yrityskauppaan

Vuodesta 2000 yrittäjinä toimineet Erja ja Aarno Rosala kertovat pohtineensa yrityksensä myyntiä jo pari vuotta sitten. Yrittäjäpariskunnan päämääränä oli löytää Satamakapteenille hyvissä ajoin osaavat jatkajat, jotta he voivat hyvillä mielin valmistautua tuleviin eläkevuosiin.
– Pyörät lähtivät liikkeelle vinhasti, kun tapasimme Advance Teamin yritysvälittäjän ensimmäisen kerran viime syksynä. Pekka Kiukkoselta saimme arvokkaita neuvoja, miten kauppaa lähdetään viemään eteenpäin. Aluksi hän laati yrityksestämme sadonkorjuuennusteen, Erja Rosala muistelee.
Yrityksestä laaditun julkisen myynti-ilmoituksen jälkeen kiinnostuneita ostajaehdokkaita ilmaantui kymmenittäin.
– Kun tuleville ostajille ilmeni, että Satamakapteeni on myynnissä, he ottivat heti yhteyttä. On hienoa, että pääsimme Isotalojen kanssa lopulta sopimukseen. Näin ollen Satamakapteeni voi jatkaa uuden yrittäjäpariskunnan osaavissa käsissä, Erja Rosala mainitsee.
Ripeästi edenneessä yrityskaupassa Pekka Kiukkosen rooli oli Rosalan mukaan hyvin merkittävä.
– Pekka Kiukkonen on yrityskauppojen asiantuntija, jonka osaamiseen saatoimme luottaa alusta loppuun asti. Yhteistyömme toimi mallikkaasti. Häneen saatoimme ottaa yhteyttä aina, kun tarvetta ilmeni, ja vastaukset saimme nopeasti mieltä askarruttaneisiin kysymyksiimme.
Myyntineuvottelut ostajaehdokkaiden kanssa Rosalat hoitivat pääsääntöisesti itse.
– Yrityskauppaan liittyvät sopimuspaperit Kiukkonen hoiti kuntoon meidän puolestamme, Erja Rosala kertoo.

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.