Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Artve Trading Oy

Kallioinen-konserni myi Artve Trading –liiketoimintansa Kimmon varaosa Oy:lle vuoden 2020 lopulla. Kauppa saatiin toteutettua Advance Teamin luoman kaupintavarastomallin avulla.

Perinteikäs Kallioinen-konserni teki viime vuonna strategisen päätöksen painottua toimintansa ydinalueisiin eli kiinteistöomistuksiin sekä nostokonepalveluun ja –vuokraukseen. Siksi konsernin Artve Trading –liiketoiminnalle haettiin uusi kauppias jatkamaan IKH-tuotevalikoiman ja maantiivistimien myyntiä Hyvinkään myymälässä.

Kallioinen-konsernin toimitusjohtaja Jussi Muhonen kuvailee liiketoimintakauppaa pitkäjänteiseksi prosessiksi, jota vaati huolellista suunnittelua. Vaikka Muhosella oli aiempaa kokemusta erilaisista yritysjärjestelyistä, hän suosittelee ottamaan ammattilaisen mukaan kaupan suunnitteluun:

– Kilpailutimme eri yritysvälittäjiä ja valitsimme Advance Teamin, koska saimme heiltä parhaan palvelun suhteessa hintaan. Advance Team teki meille kaikki tarvittavat räätälöinnit ja kaupan mallin suunnittelun. Itse tehden näitä järjestelyjä olisi pitänyt tehdä kokopäiväisesti, mutta nyt saimme avaimet käteen -palvelun.

Advance Teamin yritysvälittäjä Kari Varho oli Muhoselle ennestään tuttu, joten yhteistyö eteni sujuvasti. Varho löysi Artve Trading –liiketoiminnan jatkajaksi mäntsäläläisen Kimmo Alanderin, jolla on pitkä kokemus autojen huollon ja varaosamyynnin yrittäjänä.

-Alanderin löydyttyä kaikki rupesi loksahtamaan nopeasti kohdilleen. Meillä on vahva usko yrittäjään, sillä hänellä on taustalla menestyksekäs ura yrittäjänä. Artve Tradingilla on hyvä markkina-alue ja vakaa asiakaskunta, joten yrittäjä hyppää suoraan liikkuvaan junaan liiketoiminnan kanssa, Muhonen sanoo.

Kuvassa vasemmalla liiketoiminnan ostanut Kimmo Alander, keskellä Kallioinen-konsernin toimitusjohtaja Jussi Muhonen ja oikealla Kallioinen Yhtiöt Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Veijo Kallioinen

Kaupintavarastomalli ratkaisi rahoituksen

Ostaja Kimmo Alander oli jo pitkään etsinyt ostettavaa liiketoimintaa, ja aluksi yrittäjän suunnitelmissa oli ostaa autokorjaamo. Netissä nähty ilmoitus Artve Trading –liiketoiminnan ostomahdollisuudesta kuitenkin muutti suunnitelmat:

– Autokorjaamojen lisäksi myös varaosapuoli houkutteli, joten nähtyäni Artve Tradingin myynti-ilmoituksen, kiinnostuin heti. Toimialan lisäksi kokonaiskonsepti teki vaikutuksen, samoin kuin taustalla oleva ketjun tuki.

Tämän suuruusluokan liiketoimintakaupassa rahoituskuvioissa oli omat haasteensa. Alander kertoo, että rahoitus järjestyi lopulta Advance Teamin suunnittelemalla kaupintavarastomallilla, jossa osa Kallioinen-yhtiöiden varaosavarastosta siirtyy jatkajan käyttöön.

– Koko prosessiin ja rahoitusjärjestelyihin meni yhteensä noin puoli vuotta. Piti olla aikaa myös itse mietiskellä asiaa ja tehdä järjestelyjä. Advance Team oli hyvänä apuna, koska heiltä löytyi aina pulmatilanteissa ehdotus etenemiseen. Tässä oli isot systeemit kyseessä, joten matkan varrella heräsi paljon kysymyksiä.

Alander on pyörittänyt IKH-tuotemyyntiä Hyvinkäällä sijaitsevassa kivijalkakaupassa nyt kuukauden päivät. Ketjun konseptia seurataan mainonnassa ja hinnoittelussa, mutta muuten yrittäjällä on vapaat kädet kehittää toimintaa ja vaikuttaa esimerkiksi tuotevalikoimaan.

– Tarkoitus on seuraavan kolmen vuoden aikana kuolettaa kaupintavarasto niin, että varastot siirtyvät kokonaan minun yritykselleni. Se vaatii aktiivista myyntiä molemmin puolin. Onneksi käytännön järjestelyt ovat nyt jo pitkällä, ja pääsen keskittymään itse asiaan eli tavaran myyntiin.

Teksti:
Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

Lue myös AT-Blogi aiheesta, Kaupintavaraston käyttö yrityskaupan rahoituksessa.

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.