Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Espoon kiinteistö- ja kotipalvelu

Helsingin Kurottajapalvelu Oy osti Espoon Kiinteistö- ja kotipalvelu Oy:n nosto- ja kurottajaliiketoiminnan. Kauppa vahvisti Helsingin Kurottajapalvelun laitekantaa ja markkina-asemaa. Advance Teamilla oli tärkeä rooli liiketoimintakaupan toteuttajana.

Espoon Kiinteistö- ja kotipalvelu on Karmen Kiipuksen vuonna 2010 perustama perheyritys, joka palvelee asiakkaitaan niin yritys- ja kotisiivouksissa kuin rakennuspalveluissakin. Tänä vuonna yrityksen nosto- ja kurottajaliiketoiminnan myyminen tuli ajankohtaiseksi, kun toimintaa pyörittänyt Kiipuksen poika muutti perhesyistä takaisin kotimaahansa Viroon.

Karmen Kiipus etsi kurottajaliiketoiminnalle sopivaa ostajaa, ja sai pian yhteydenoton Advance Teamin yritysvälittäjä Kari Varholta. Espoon Kiinteistö- ja kotipalvelu aloitti nosto- ja kurottajaliiketoiminnan vuonna 2014, ja yritys on saanut muutamassa vuodessa luotua itselleen hyvän maineen ja kattavan asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden verkoston. Se teki liiketoiminnan myymisestä helppoa, ja potentiaalisia ostajaehdokkaitakin tuli odotettua enemmän.

-Koko myyntiprosessi ja yhteistyö Kari Varhon kanssa sujui erinomaisesti. Kari hoiti kaiken, mitä lupasi, ja vielä vähän enemmän. En olisi itse ikinä osannut tehdä tätä myyntiä tai löytää liiketoiminnalle juuri sopivaa ostajaa, Kiipus kertoo.

Helsingin Kurottajapalvelu valikoitui ostajaksi useiden vaihtoehtojen joukosta sillä perusteella, että he huomioivat parhaiten myynnissä olleen yrityksen henkilöstön. Jotkut toimijat olisivat halunneet ostaa pelkän nostokaluston, mutta liiketoiminta haluttiin myydä kokonaisena pakettina, johon kuuluu kurottajakaluston lisäksi myös osaava henkilöstö.

-Olemme tehneet ennenkin yhteistyötä Helsingin Kurottajapalvelun kanssa, joten tiedämme, että ostajat ovat hyviä tyyppejä. Se on tärkeää, sillä haluamme henkilöstöllemme mahdollisimman hyvän tulevaisuuden uuden omistajan kanssa.

Kasvua onnistuneella yrityskaupalla

Jaakko Hakula ja Jarkko Lähdeniemi lähtivät jatkamaan Helsingin Kurottajapalvelu Oy:n liiketoimintaa vuonna 2017. Yrityksen strategiana on olla paras kurottajapalveluiden tarjoaja Etelä-Suomessa. Nyt oli hyvä hetki hakea lisää kasvua liiketoimintakaupalla ja ostaa samalla yksi kilpailija markkinoilta pois.

Jaakko Hakula kertoo asioiden edenneen nopeaa vauhtia Advance Teamilta tulleen yhteydenoton jälkeen:

-Kun saimme tietää, mistä yhtiöstä on kyse, päätimme jatkaa ostoprosessia. Olimme tehneet jo pitkään yhteistyötä Espoon Kiinteistö- ja kotipalvelun kanssa, ja tiesimme, että heillä on laatukalusto ja ammattitaitoiset kuskit.

Hakula sanoo hyvinvoivan henkilöstön olevan yrityksen voimavara, joten työntekijöiden tyytyväisyyteen ja henkilökuntaetuihin kiinnitetään paljon huomiota:

-Saimme osaavaa porukkaa töihin, ja olemme ainakin itse sitoutuneet toiminnan kehittämiseen todella pitkällä aikavälillä. Yrityskaupan myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa kalustoa ja monipuolisempaa palvelua.

Hakula kehottaa kaikkia yritystoiminnan ostajia rohkeuteen ja joustavuuteen neuvotteluissa:

-Kaikki yhteistyö vaatii aina kaksi osapuolta, kun asioita halutaan viedä rakentavasti eteenpäin. Ongelmiin löytyy kyllä ratkaisu puhumalla. Jos tulee mutkia matkaan, niin otetaan aikalisä, mutta pidetään silti neuvotteluyhteys avoimena. Kun yrittäjä toimii suoraselkäisesti, se välittyy toivottavasti yhteistyökumppaneille ja asiakkaille asti.

Teksti:

Hanna Piiparinen
Ampersand Design Oy

 

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.