Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

KHK-Auto Oy

Perheyrityksen menestystarina jatkuu

Advance Team oli toteuttamassa KHK-Auto Oy:n sukupolvenvaihdosta vuonna 2007. Tänä keväänä lahtelaisyrityksessä tehtiin osakekauppa, jonka myötä yhtiö jatkaa nyt yhden yrittäjän johdolla.

Vuonna 1988 perustettu lahtelaisyritys siirtyi Kim ja Mika Kilposen omistukseen vuonna 2007, kun heidän isänsä Reijo Kilponen jäi pois työelämästä ja halusi poikiensa jatkavan yritystoimintaa.
– Tällöin yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, joka sujui hyvin Advance Teamin välityksellä, vuodesta 1999 perheyrityksessä työskennellyt Kim Kilponen kertoo.
KHK-Auto Oy tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua autojen huolto- ja korjaustoimista maalaukseen. Yritys työllistää tätä nykyä kahdeksan autoalan osaajaa.
– Yksi vahvuuksistamme on se, että vanhemman ikäpolven tietotaito on voitu siirtää onnistuneesti nuoremmalle polvelle, Kim Kilponen toteaa.

Advance Teamin toteuttama osakekauppa

– Viime aikoina olimme pohtineet veljeni kanssa yrityksemme tulevaisuutta. Itse kaipasin uusia haasteita ja hain opiskelemaan, enkä ollut halukas jatkamaan yrittäjänä enää KHK-autossa, Mika Kilponen kertoo.
Pohdintojensa jälkeen Kilposet ottivat yhteyttä Advance Teamiin, jonka asiantuntemuksesta heillä oli hyviä kokemuksia aiemmin toteutetusta sukupolvenvaihdoksesta.
Yhteydenoton jälkeen yritysvälittäjä Pekka Kiukkonen tapasi yrittäjät viime syyskuussa.
– Yrityksestämme tehtiin arvonmääritys, jonka pohjalta lähdimme viemään asiaa eteenpäin. Kun ulkopuolinen asiantuntija määrittelee yritykselle arvon, prosessin vieminen loppuun asti on jouhevaa, Kim Kilponen toteaa.

Kuvateksti: KHK-Auto Oy:n vetovastuu on tätä nykyä yrittäjä Kim Kilposen harteilla. Mika Kilponen luopui yrittäjyydestä opiskellakseen konetekniikan insinööriksi Lahden ammattikorkeakoulussa. Advance Teamin yritysvälittäjä Pekka Kiukkonen toimi osakekaupan välittäjänä ja asiantuntijana.

Arvonmäärityksen päivitys ja raportointi

KHK-Auto Oy:n arvonmääritys päivitettiin viime joulukuussa, jonka jälkeen yrittäjät tapasivat yritysvälittäjän uudelleen.
– Tuolloin kävimme läpi osakekaupan toteutusmahdollisuuksia ja tehtiin rahoitusvaihtoehtojen selvitys. Pekka Kiukkosen rooli oli tärkeä: osakekaupassa tarvittiin asiantuntijan apua, sillä prosessin aikana tuli esiin paljon sellaisia yksityiskohtia, joista emme olleet tietoisia, Kim Kilponen kertoo.
Lahtelaisen perheyrityksen osakekaupassa voitiin hyödyntää sukupolvenvaihdokseen liittyvää myyntivoittoverohuojennusta. Päivitetyn arvonmääritysraportin perustalta yrityksen osakekaupalle saatiin lopulta järjestymään riittävä rahoitus.
– Arvonmääritys ja sen raportointi ovat hyviä työkaluja yritykselle. Perusteellisen selvityksen pohjalta sain tietoon, mikä on yrityksen nykytilanne ja mitä kehityskohteita on olemassa, Kim Kilponen mainitsee.

Lähitulevaisuus näyttäytyy valoisana

KHK-Auto Oy:n osakekauppa toteutettiin lopullisesti maaliskuussa.
– Yrityksemme lähitulevaisuuden näen valoisana, vaikka kilpaillulla alallamme riittää haasteita. Investointeja tarvitsemme jatkossakin. Jonkin verran huolestuttaa se, että uusia osaajia ei tahdo löytyä. Alan koulutukseen pitäisi voida panostaa nykyistä enemmän. Oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto, Kim Kilponen sanoo.
Yrityksen omistusosuuden veljelleen myynyt Mika Kilponen opiskelee paraikaa konetekniikan insinööriksi Lahden ammattikorkeakoulussa.
– Ensimmäinen vuosi on nyt takana; insinööriopinnot kestävät kaikkiaan neljä vuotta, Mika Kilponen mainitsee.
Hän kertoo suhtautuvansa KHK-Auton lähitulevaisuuteen luottavaisesti.
– Toimijoita alalla riittää paljon, mutta laadukkaalla tekemisellä ja osaamiseen panostamisella voidaan erottua. Asiakaspalvelu on kaiken yritystoiminnan perusta, Mika Kilponen painottaa.

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.