Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Monena

Advance Teamin asiantuntija-avulla toteutetun liiketoimintakaupan myötä Monena Oy:n liiketoiminta integroitui nopeasti osaksi Metallituote Summasen laaja-alaista yritystoimintaa.

Vaativa prosessi onnistuneesti maaliin asti

Maaliskuun alussa Advance Teamin asiantuntija-avulla toteutetun liiketoimintakaupan myötä Monena Oy:n liiketoiminta integroitui nopeasti osaksi Metallituote Summasen laaja-alaista yritystoimintaa.

– Monenan myyntiä oli mietitty jo parin vuoden ajan – joko osake- tai liiketoimintakauppana. Liiketoiminnan myyntiin päädyttiin, koska yritykselle ei ollut tuolloin näköpiirissä jatkajaa omasta suvusta, kuvailee toimitusjohtaja Jukka Partanen yrityksensä myyntipäätöksen taustaa.
Advance Teamin Partanen kertoo löytäneensä netistä etsiessään yritysmyyntiin erikoistuneita yrityksiä.

– Ensivaikutelma oli heti hyvin myönteinen. Toki tein myös taustakyselyjä yrityksestä; kaikki tiedot olivat hyvin positiivisia.

Advance Teamin yritysvälittäjän Pekka Kiukkosen rooli Monenan liiketoimintakaupassa oli Partasen mukaan avainasemassa.

– Yrityksen myyntiin liittyy todella paljon sellaisia asioita, joita en olisi itse pystynyt selvittämään. Kiukkonen hoiti myyntiin liittyvät toimet mielestäni todella ammattitaitoisesti. Lisäksi hän osasi ottaa huomioon myös ostajan näkökulman, Jukka Partanen toteaa.

Monena Oy:stä laadittu arvonmääritys johti myyntitoimeksiantoon syyskuussa 2016. Ripeän myyntiprosessin loppuhuipentuma koettiin maaliskuun alussa, jolloin Metallituote Summanen Oy osti Monenan liiketoiminnan.

– Monenan naulakkoliiketoiminta on löytänyt hyvän kodin. Uskon, että Metallituote Summasella on riittävästi resursseja kehittää nykyisiä ja uusia tuotteita. Tätä kautta yritys voi saavuttaa lisämenestystä Monenan tuotteilla, Partanen sanoo.

Monena Oy on Muuramessa vuonna 1968 perustettu vaatesäilytysjärjestelmiin erikoistunut yritys. Suomen laajimmalla tuotevalikoimalla Monena on alan kotimainen markkinajohtaja.

Kuvateksti: – Metallituote Summasen juuret ovat kalustamisen puolella, ja siksi Monena oli turvallinen valinta liiketoimintakaupan kohteena. Monenan brändin on nyt hyvä kasvaa ja kehittyä Summasen laajassa toimintaympäristössä. Summanen tulee kaikessa toiminnassaan kunnioittamaan Monenan toimintatapoja ja liikesuhteita, toimitusjohtaja Tanja Lundén kertoo.
Yrityksensä myynyt Jukka Partanen viettää parhaillaan sapattivapaata maailmalla puolisonsa kanssa.

Yritysostolla entistä vahvemmaksi

Monipuolisena metallituotteiden sopimusvalmistajana tunnettu Metallituote Summanen Oy on kasvuhakuinen toimija, joka on viime vuosina hakenut aktiivisesti ostettavaa yritystä.
– Hyvin suunniteltu ja toteutettu yrityskauppa on tosi tehokas tapa kasvattaa yritystoimintaa, kunhan löytyy vain sopiva ostokohde, toteaa Metallituote Summasen toimitusjohtaja Tanja Lundén.

Sopiva ostokohde löytyi Advance Teamin myötävaikutuksella.
– Tammikuun lopulla, kun oivalsimme Monenan ostoon liittyvät monet mahdollisuudet, prosessi lähti etenemään ennätysnopeasti. Asiat sujuivat luontevasti toimitusjohtaja Jukka Partasen kanssa; toimintafilosofiamme osui yhteen, Tanja Lundén kertoo.

Lundén antaa kiitosta myös yritysvälittäjä Pekka Kiukkoselle:

– Yrityskauppa tehdään useimmiten vain kerran elämässä, ja siksi on hyvä, että voi turvautua todellisen asiantuntijan apuun. Kiukkonen oli vahvasti mukana varsinkin liiketoimintakaupan asiakirjojen laadinnassa.
Sujuvan yhteistyön ansiosta Monenan koko liiketoiminta onnistuttiin siirtämään Summasen toimitiloihin Hollolaan jo huhtikuun alkupuolella. Monenan työntekijät siirtyivät vanhoina työntekijöinä Summasen palvelukseen. Myös toimitusjohtaja Jukka Partanen jatkoi Summasen palveluksessa pääsiäiseen asti.

– Vaativan siirtoprosessin onnistumista edesauttoi se, että saatoimme hyödyntää Monenan ammattiosaajien tietotaitoa, Lundén painottaa.

Vuonna 1957 Hollolassa perustetun perheyrityksen lähitulevaisuuden Lundén näkee valoisana.
Metallituote Summanen haluaa kaupan myötä kasvaa merkittäväksi kalusteratkaisujen tarjoajaksi.

– Tavoitteena on luoda tulevaisuuden tarpeisiin vastaava yritys, joka pääsee pidemmälle kuin kumpikaan edeltäjäyritys yksin. Tähän päästään molempien yritysten vahvuuksia hyödyntäen, Lundén kiteyttää.

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.