Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Oskarmetalli Oy

Teräsosaajalle löytyi uusi omistaja

Hollolalaisen Oskarmetalli-konsernin osakekanta siirtyi helmikuussa Laipro Oy:n omistukseen. Advance Teamin toteuttaman yrityskaupan myötä järveläläisyritykseen siirtyivät myös konserniin kuuluva Lahden Konepaja Oy liikekiinteistöineen.

– Yritykseni myynti tuli ajankohtaiseksi vuonna 2011, kun sairastuin vakavasti. Tuolloin aloin vakavasti pohtia sitä, että elämässä on oltava muutakin sisältöä kuin vain yrittäminen, toteaa Oskarmetalli-konsernin perustaja Osmo Hartikainen.
Hartikainen oli perustanut konepajayrityksen yhdessä kaverinsa kanssa vuonna 2001. Kolme vuotta myöhemmin Oskarmetalli Oy siirtyi suurempiin toimitiloihin Kukonkoivun teollisuusalueelle.
– Tuolloin yritys jäi minun ja vaimoni Airan omistukseen.
Parhaimmillaan Oskarmetalli Oy ja konserniin myöhemmin liitetty Lahden Konepaja Oy ovat työllistäneet yli 40 hitsauksen, koneistuksen ja kokoonpanon ammattiosaajaa. Hyvin menestyneen yrityksen liikevaihto ylitti miljoonan euron rajan jo vuonna 2004.
– Vuonna 2007 liikevaihtomme oli jo yli neljä miljoonaa, kunnes iski talouslama. Tänä vuonna olemme saavuttamassa jälleen yli 3,5 miljoonan euron liikevaihdon, Osmo Hartikainen mainitsee.

Uusi omistaja löytyi Advance Teamin kautta

– Vuonna 2014 teimme Advance Teamin Erkki Soppelan kanssa toimeksiantosopimuksen yrityksen myynnistä. Aluksi Soppela laati yrityksestämme sadonkorjuuennusteen ja arvonmäärityksen, Osmo Hartikainen kertoo.
Potentiaalisia ostajaehdokkaita on ilmaantunut vuosien mittaan, mutta riittävien vakuuksien saaminen on useimmiten ollut esteenä kaupan toteuttamiselle.
– Laipro Oy:n Jukka Korpunen löytyi ostajaksi Advance Teamin kautta. Korpunen oli halukas laajentamaan omaa yritystoimintaansa ja Soppelan kautta hän sai tietää yrityksemme myyntiaikeista.
Oskarmetallin myyntiprosessi lähti liikkeelle viime syyskuussa. Helmikuussa yrityskaupan osapuolet tekivät aiesopimuksen ja lopullinen kauppasopimus allekirjoitettiin 26.2.2018.
– Tämänkaltaiseen yrityskauppaan liittyy aina paljon asiantuntemusta vaativia yksityiskohtia. Advance Teamin ansiosta koko prosessi saatiin hoidettua loppuun asti varsin onnistuneesti, Hartikainen kiittelee.

Kuvateksti: Hyvässä tuloskunnossa oleva Oskarmetalli-konserni sai helmikuussa uuden vetäjän, kun Laipro Oy:n Jukka Korpunen hankki alihankintakonepajayrityksen osakekannan omistukseensa.

Eläkkeelle tyytyväisin mielin

Pitkän linjan yrittäjä Osmo Hartikainen kertoo suhtautuvansa perustamansa yrityksen lähitulevaisuuteen luottavaisena.
– Jukka Korpunen eteenpäin pyrkivänä yrittäjänä pärjää varmasti myös uuden, entistä suuremman yrityskokonaisuuden vetäjänä. Korpunen halusi rohkeasti ottaa suuremman askeleen yrittäjän urallaan ja uskon vakaasti, että hän onnistuu, Hartikainen toteaa.
Eläkeikään ehtinyt Hartikainen kertoo jäävänsä yritystoiminnasta sivuun saman tien.
– Yritysjohtomme on hoitanut varsinaista liiketoimintaamme jo jonkin aikaa, ja minä olen vastannut taloudenpidosta seuraamalla viikoittaisia raportteja, Osmo Hartikainen mainitsee.
– Yrityksemme myynti ajoittui hyvin. Olemme vaimoni kanssa tyytyväisiä siihen, että pääsemme vihdoin viettämään ansaittuja eläkepäiviämme hyvillä mielin.

Yritysfaktaa

Oskarmetalli -konserniin kuuluvat Oskarmetalli Oy ja Lahden Konepaja Oy ovat täyden palvelun alihankintakonepajoja. Oskarmetalli Oy sijaitsee Kukonkoivun teollisuusalueella Hollolassa ja Lahden Konepaja Oy Asikkalassa. Konepajayritysten tiivis yhteistyö mahdollistaa raskaidenkin teräsrakenteiden valmistamisen ja toimittamisen nopeasti ja luotettavasti.
Järvelästä käsin operoiva Laipro Oy tarjoaa asiakkailleen kone- ja prosessisuunnittelua.

 

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.