Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Ovacon Oy

Yhteistä päämäärää kohti – asiantuntijan avulla

Lahtelainen rakennusalan yritys Ovacon Oy on siirtynyt uusien omistajien vetovastuulle Advance Teamin helmikuussa toteuttaman osakekaupan myötä.

– Yritykseni myynti tuli ajankohtaiseksi, sillä halusin lähteä eläkkeelle ajoissa ja voidakseni nauttia hyväkuntoisena tulevista eläkepäivistäni, Heimo Ovaska, 61, toteaa.
Yrityksen myynti-idea konkretisoitui noin vuosi sitten, kun Ovaska otti yhteyttä Advance Teamiin.
Eräs toinen yrityksensä myynyt oli suositellut Ovaskalle Advance Teamia, jonka yritysvälittäjä oli toteuttanut kyseiselle yrittäjälle onnistuneen omistajanvaihdosjärjestelyn.
– Oli tärkeää turvautua jo alkuvaiheessa ulkopuoliseen asiantuntijaan. Advance Teamin yritysvälittäjältä sain alusta asti henkilökohtaista palvelua. Yrityskaupan yksityiskohdat selvitettiin minulle tarkoin. Ilman Terhi Ruuskan panosta yrityskauppa olisi jäänyt toteutumatta, Heimo Ovaska toteaa.

Jatkuvuuden ja laatujäljen turvaamiseksi

Heimo Ovaskalle tärkein päämäärä omistajanvaihdoksessa oli jatkuvuuden turvaaminen.
– Tärkeintä oli varmistaa, että yritys jatkaa toimintaansa samoilla periaatteilla kuin tähänkin asti ja asiakkaamme voivat edelleen luottaa laatujälkeen, Ovaska painottaa.
Ovacon Oy:n uusiksi omistajiksi tulivat Salpausselän Rakentajilla työnjohtotehtävissä ansiokkaan uran luoneet Marko Lindström ja Mauno Kopra. Heihin Heimo Ovaska oli tutustunut työskenneltyään kaverusten kanssa samalla työmaalla kolmisen vuotta sitten.
– Heimo Ovaska ehdotti minulle yrityksensä ostoa. Jonkin aikaa asiaa pohdittuani ehdotin Mauno Kopralle, että hän lähtisi toiseksi omistajaksi, rakennusmestariksi vuonna 2016 valmistunut Marko Lindström kertoo.
Ovacon Oy:n yritysoston rahoittamista varten Lindström ja Kopra perustivat yhteisyrityksen: Rakedo Oy:n.

Kuvateksti: Yrityksensä myynyt Heimo Ovaska halusi työnsä jatkajiksi tutut ja luotettavat alan ammattimiehet Marko Lindströmin ja Mauno Kopran.
– Minulle oli tärkeää, että toiminta jatkuu ennallaan ja samalla myös liiketoimintaa kehittäen ja laajentaen, Heimo Ovaska toteaa.
Kuvassa: Mauno Kopra, Heimo Ovaska ja Marko Lindström.

Advance Teamin toteuttama omistajanvaihdos

Ovacon Oy:n omistajanvaihdos käynnistyi yritysvälittäjä Terhi Ruuskan laatimalla yrityksen arvonmäärityksellä. Yrityskaupan aiesopimus solmittiin viime joulukuussa. Advance Team toteutti yrityksen ostajille myös Riihikuiva-rahoitussuunnitelman, jonka ansiosta kaupan rahoitus saatiin järjestymään.
– Perusteellinen selvitystyö ja valmiit laskelmat edesauttoivat kokonaisrahoituksen järjestymistä, Marko Lindström toteaa.
Kauppakirjojen laatimisen jälkeen osakekauppa toteutui lopullisesti 1.2.2018.
– Tarvitsimme Terhi Ruuskan asiantuntija-apua myös siinä vaiheessa, kun teimme osakassopimuksen, Lindström ja Kopra mainitsevat.

Mittava ja menestyksekäs yrityshistoria

Vuonna 1985 rakennusmestariksi valmistunut Heimo Ovaska perusti yrityksensä 1990-luvun puolivälissä. Vuonna 2012 Ovacon Oy:n toimipiste siirtyi Ovaskan synnyinseudulta Orimattilasta Heinolaan. Nykyisin liiketoimintaa pyöritetään Hirsimetsäntien toimistosta käsin.
– Meillä on ollut pitkäaikainen asiakassuhde Kone Hissit Oy:n kanssa, ja toinen merkittävä toimeksiantajamme on Lahden vanhusten asuntosäätiö, Heimo Ovaska mainitsee.
Ovacon Oy tekee pääasiassa hisseihin ja hissisaneerauksiin liittyviä rakennustöitä sekä huoneistoremontteja Päijät-Hämeen alueella. Yritys työllistää tällä hetkellä 20 henkeä.

Tärkeä siirtymävaihe

Yrittäjien yhteisen sopimuksen mukaisesti Heimo Ovaska jatkaa Ovacon Oy:n riveissä tarvittaessa vielä kaksi vuotta kaupanteon jälkeen.
– Tärkeintä on, että voimme jatkaa toimivaa yhteistyötämme vanhojen asiakkaiden kanssa. Siirtymäaika on tärkeässä roolissa, Lindström painottaa.
– Uusien omistajien myötä yrityksessä on nyt lähdetty hakemaan lisäkasvua. Hyvältä näyttää: liikevaihtomme tulee ainakin kaksinkertaistumaan tällä tilikaudella, Ovaska iloitsee.

 

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.