Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Teoteam Oy

Teoteam Oy:n ja Lojer Oy:n liiketoimintakauppa

Teoteam Oy:n ja Lojer Oy:n kesken elokuussa solmitun liiketoimintakaupan myötä Lojer-konserni vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana sairaalakalusteiden valmistajana sekä elinkaaripalveluita tarjoavana yhtiönä.
Lahden seudulla toimivan Teoteam Oy:n sairaalakalusteiden huoltoon erikoistunut Medical Service -liiketoiminta myytiin Lojer Oy:lle 15.8. Medical Servicen henkilöstö siirtyi kaupan yhteydessä kokonaisuudessaan Lojer Oy:n palvelukseen. Uudella Lojer Medical Servicellä on huoltosopimusten piirissä yli 10 000 sähköistä sairaalakalustetta usealla paikkakunnalla ympäri Suomea.

”Yrityskauppa helpotti meidän tilannettamme”

Teoteam Oy:n toimitusjohtaja Markku Holopainen kertoo liiketoimintakaupan saaneen alkunsa viime keväänä, kun tuleva ostaja otti yhteyttä lahtelaisyrityksen vetäjiin.
– Silloin täytyy kuunnella herkällä korvalla, kun meidän alamme merkittävä toimija ottaa yhteyttä, Holopainen toteaa.
Teoteamin Medical Service -liiketoiminnalle oli Holopaisen mukaan tulossa eteen ”kasvukipuja”:
– Meidän olisi ollut pakko alkaa laajentua kauemmas toimialueeltamme. Tällöin olisi pitänyt palkata uutta henkilöstöä ja toiminta olisi ollut alkuvaiheessa kannattamatonta. Tiedostimme myös sen, että tulossa oleva sote-uudistus voi aiheuttaa pahojakin ongelmia pienelle toimijalle. Yrityskauppa helpotti meidän tilannettamme huomattavasti.
– Jos olisimme päätyneet toisenlaiseen ratkaisuun, vaarat olisivat olleet suuret. Lojer Oy on suuri toimija, joka tiesi, mitä halusi oman visionsa mukaisesti: se haluaa kasvaa markkinoilla vahvasti. Jos me emme olisi olleet kiinnostuneet, he olisivat todennäköisesti osoittaneet kiinnostuksensa johonkin toiseen alan yritykseen, Markku Holopainen kertoo.

Kuvateksti: Teoteam Oy:n ja Lojer Oy:n välinen liiketoimintakauppa eteni maaliin asti suunnitellusti. Advance Team toimi ripeästi edenneen kaupankäynnin asiantuntijana ja välittäjänä.

”Ulkopuolista asiantuntijaa kannattaa hyödyntää”

Lojer Oy:n yhteydenoton jälkeen Holopainen päätyi hyödyntämään Advance Teamin asiantuntija-apua yrityksensä arvon määrityksessä.
– Yhteydenottoni jälkeen Erkki Soppela teki arvonmäärityksen meidän puolestamme usealla eri menetelmällä, Holopainen mainitsee.
Lahtelaisyrittäjän mukaan silloin, kun yrityskauppaa lähdetään toteuttamaan tosissaan, perusteet ja faktat pitää olla kunnossa.
– Ulkopuolista asiantuntijaa kannattaa hyödyntää.
Prosessi eteni maaliin asti aivan, kuten oli sovittu alussa. Päivämääristä pidettiin kiinni. Arvonmäärityksen jälkeen yrityksessä tehtiin asianmukaiset tarkastukset ja toimet; mitään ongelmia kaupan toteuttamiselle ei ilmennyt.

Selkänojaa yritystoiminnan kehittämiseen

Elokuussa sinetöidyn liiketoimintakaupan myötä Teoteam Oy sai toimitusjohtajansa mukaan voimavaroja ja pääomaa olemassa olevan yritystoiminnan kehittämiseen lähitulevaisuudessa.
– Myönteistä on, että meillä on nyt kassassa pääomaa, joka tarjoaa selkänojaa. Voimme nyt keskittyä täysillä jäljelle jääneisiin liiketoimintoihimme. Haemme niille uutta asiakaskuntaa ja ostopotentiaalia, Markku Holopainen toteaa lopuksi.

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.