Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Tevilex Oy

Tietotili Consulting Oy osti lokakuun alussa tilitoimisto Tevilex Oy:n koko osakekannan ja tx-tilit Oy:n ohjelmistoliiketoiminnan. Kauppojen myötä Tietotili laajentaa toimintaansa Keravalle. Yli 30 vuotta Tevilexiä johtanut yrittäjä Mikael Tevilin jatkaa toistaiseksi Tevilexin eli nykyään HLB Tietotilin Keravan yksikön johtajana.

Tevilex Oy:n tilitoimistotoiminta oli aiemmin osittain kahdessa yhtiössä, jotka siirtyivät yrityskaupoissa Tietotili Consulting Oy:n omistukseen. Tevilex Oy jatkaa toimintaansa Tietotili Consulting Oy:n tytäryhtiönä osana HLB International –ketjua.

Tevilex Oy –tilitoimiston toimitusjohtaja Mikael Tevilin on tyytyväinen toteutuneisiin yrityskauppoihin. Yrittäjäkonkarin suunnitelmissa on jo jonkin aikaa ollut aikataulujen raivaaminen ja eläkepäivien suunnittelu. Osakekaupan myötä Tevilex voi jatkaa luotettavaa ja asiakaslähtöistä toimintaansa tuttuun tyyliin, vaikka Tevilin itse jossain vaiheessa jääkin toiminnasta sivuun.

-Kun ikäasiat rupesivat painamaan päälle, niin tein myynnin lähtölaukauksen. Tarvittavat valmistelut ovat olleet käynnissä jo muutaman vuoden. Kaupoissa minulle oli tärkeintä, että toimisto säilyy Keravalla, jotta saamme säilytettyä pitkät asiakassuhteemme ja osaavat työntekijät, Tevilin kertoo.

Advance Teamin yritysvälittäjä Juha Huotari tuli hoitamaan yrityskauppojen toteutusta siinä vaiheessa, kun potentiaaliset ostajaehdokkaat olivat jo tiedossa. Advance Teamin asiantuntija-apua tarvittiin potentiaalisten ostajien kontaktoinnissa sekä markkinointimateriaalin koostamisessa. Tevilin kehuu Advance Teamin aktiivista otetta:

-Koin helpommaksi ottaa mukaan ulkopuolisen asiantuntijan, koska oma aikani on kortilla. Juhan tultua mukaan koko prosessiin tuli uusi vaihde päälle ja asiat etenivät nopeasti. Säästin paljon aikaa ottamalla mukaan yritysvälittäjän.

Yrittäjän aktiivisuus palkitaan

Tevilin oli itse aktiivisesti mukana koko myyntiprosessin ajan palavereissa puhumassa ja myymässä, ja tapaamisia eri ostajaehdokkaiden kanssa kertyikin lopulta peräti 15. Yrittäjä uskoo, että Advance Teamin myötä mukaan tuli laajempi kattaus ostajaehdokkaita, mutta omaakin työpanosta tarvittiin:

-Tiesin jo etukäteen, että tähän prosessiin pitää sitoutua tiiviisti. Tiesin myös, mistä osista kokonaishinta koostuu. Advance Teamin tuoma lisäarvo oli helppous. Kun myyjän ja ostajan välissä on yritysvälittäjä, kaupantekoa on helppo jatkaa. Välittäjältä saa myös omaan toimintaan uusia näkökulmia, sillä ulkopuolinen näkee asiat eri tavalla.

Usean hyvän ostajaehdokkaan joukosta voittajaksi nousi Tietotili Consulting, jota Tevilin kehuu vakaaksi ja suureksi toimijaksi. Tietotilin laaja palveluvalikoima ja asiantuntijoiden verkosto tuo Tevilexin asiakaskunnalle uusia hyötyjä:

-Ostajan arvot osuivat yhteen meidän arvojemme kanssa. Pysyvyys ja jatkuvuus ovat meille tärkeitä asioita, ja Tietotilin kanssa voimme kehittää toimintaamme eteenpäin entistä laajemmalla taustatuella ja osaamisella. Asiakkaille nämä muutokset tulevat näkymään entistä parempina palveluina, Tevilin summaa.

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.