Tervetuloa yrityskaupoille! Katso uusimmat myyntikohteemme ja lue uutisia tehdyistä yrityskaupoista.

Ylöjärven autovaraosa Oy

Ylöjärven Autovaraosa Oy siirtyi helmikuussa 2019 toteutuneessa osakekaupassa Petri Heikkisen omistukseen. Hyvää tulosta tehneen yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 1,4 miljoonaa euroa. Perinteikästä varaosaliikettä yli 30 vuoden ajan luotsannut Markku Alho luottaa varaosamyynnin tulevaisuuteen uuden omistajan alaisuudessa.

Ylöjärven Autovaraosa Oy:n myynyt Markku Alho on tehnyt pitkän uran yrityksessä, ja siirtyy nyt mielellään eläkkeelle. Elämäntyön eteenpäin myyminen oli iso päätös, johon haluttiin mukaan asiantuntijan apua. Advance Teamin Tampereen-toimiston yritysvälittäjä Raimo Tihveräinen auttoi Alhoa sopivan ostajan etsinnässä. Kokonaisuudessaan ensimmäisestä suunnittelupalaverista yrityksen myyntiin kului aikaa noin neljä kuukautta.

– Yrityksen myynti lähti liikkeelle ikääntymisen perusteella. Tavoitteeni on jäädä kokonaan eläkkeelle noin kuukauden kuluttua. Myyntipäätöksen tehtyäni etsin netistä sopivaa yhteistyötahoa, ja löysin Advance Teamin ja Raimon tiedot. Hän hoiti hienosti kaikki paperiasiat ja neuvottelut, eikä minua tarvittu neuvotteluissa juuri lainkaan.

Alho kehuu Advance Teamin palveluja kokonaisvaltaiseksi paketiksi, jossa yritysvälittäjä hoiti sujuvasti käytännön järjestelyt ja ostajaehdokkaiden etsimisen.

– Useiden vaihtoehtojen joukosta ostajaksi valikoitui lopulta se taho, joka sai rahoitukset kuntoon ja oli toiminut alalla ennenkin. Petri Heikkinen on nuori ja aktiivinen, ja hän kehittää varmasti liiketoimintaa eteenpäin tulevaisuudessa, Alho kiittelee.

Ylöjärven Autovaraosa kuuluu suomalaiseen Fixus-ketjuun, jonka valikoima kattaa autojen varaosat, lisävarusteet, kemikaalit, työkalut ja huoltokorjaamopalvelut. Fixus-ketjussa on yhteensä 170 varaosakauppiasta ja 220 huoltokorjaamoyrittäjää ympäri Suomen. Toiminta jatkuu osana Fixus-ketjua myös uuden omistajan alaisuudessa.

Yritystoimintaa ympäristöasiat edellä

Ylöjärven Autovaraosa Oy oli ostaja Petri Heikkiselle houkutteleva kohde, sillä pitkä ja menestyksekäs yritystoiminta on vakauttanut asiakaskunnan ja luonut hyvän maineen. Myös yrityksen laajat toimitilat, iso varasto ja erittäin laaja tuotevalikoima tekivät siitä kiinnostavan ostokohteen. Heikkinen lähti rohkeasti yrittäjäksi oman työtilanteensa hiipuessa viime vuoden marraskuussa.

– Olen pyörinyt pitkään auto- ja konealalla, ja olosuhteiden muuttuessa päätin selvittää, olisiko mahdollista alkaa yrittäjäksi. Kävin yrittäjäkoulutuksen ja sain kaupungin maksuttomista neuvontapalveluista paljon apua ja kommentteja muilta yrittäjiltä. Sitten aloin etsiä kiinnostavaa yritystoimintaa ostettavaksi, ja löysin Ylöjärven Autovaraosa Oy:n.

Uudella yrittäjällä on vahvat visiot toiminnan kehittämiseksi tulevaisuudessa. Ensin nykyinen liiketoiminta sovitetaan uuden omistajan tyylin mukaiseksi, ja sitten vuorossa ovat uudet aluevaltaukset. Yrittäjän arjessa yöunista tingitään, jos työ sitä vaatii.

– Aloitin työni yrityksessä helmikuun lopulla, ja olen tehnyt kaikkea hallinnosta ja hankinnasta myyntityöhön. Kaikessa olen mukana ja melkein yötä päivää. Tällaista se alussa on, että saa homman pakettiin. Tulevaisuuden haaveissa on laajentaa varaosamyyntiä muuhunkin ajoneuvokalustoon, Heikkinen visioi.

Ympäristökysymykset korostuvat nykyään liike-elämän kaikilla osa-alueilla. Autoalalla päästökysymykset ja niiden sääntely ovat erityisen tärkeitä. Autotarvikkeiden maahantuojat huomioivat tämän esimerkiksi tarjoamalla jälleenmyyjille lisäkoulutusta ja tekemällä jatkuvaa tuotekehitystä ympäristöystävällisempien tuotteiden ja ratkaisujen luomiseksi.

– Yrittäjän täytyy pysyä ajan hermolla päästöasioiden kanssa. Onneksi voin tukeutua maahantuojan apuun, ja hyvältä maahantuojalta turvaa saakin näissä ja muissa pulma-asioissa.

Teksti:
Hanna Piiparinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö

Miten voimme auttaa?

Jätä meille numerosi, niin otamme sinuun yhteyttä.